Malzemeler:
* 1 kg kuşbaşı et
* 4 su bardağı pirinç
* 7 yemek kaşığı lepe
* 2 adet lavaş ekmeği
* 2 demet sebzi
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 adet lavaş ekmeği
* 2 demet sebzi
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı zerdeçal
* 1 tatlı kaşığı limon tuzu
* 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle 1 kg yağsız kuşbaşı dana eti haşlanır. 4 su bardağı pirinç ıslatılır. 1 soğan yemeklik doğranır, 2 yemek kaşığı margarinde kavrulmaya başlanır. Haşlanan etler soğanların üzerine alınarak kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı zerdeçal ilave edilir. Etlerin biraz üzerinde kalacak kadar sıcak su katılır, 7 yemek kaşığı kırık nohut, uzun uzun doğranmış 2 demet sebzi, 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir ve pişmeye bırakılır. Önceden ıslatılmış pirinçler, iyice yıkanır, ayrı bir tencerede bol sıcak suda haşlanmaya alınır, tuzu ilave edilir. Birkaç dakika kaynatılıp süzgeçten geçirilir. Bir tavada 7 yemek kaşığı margarin, eritilir. Büyük bir tencerenin dibine lavaş ekmekleri yerleştirilir. Hazırlanan süzme pilav, arasına yağ karışımından gezdirilerek tencereye alınır. Kapakla tencere arasına kağıt havlu serilir, kısık ateşte demlendirilir. Pilav servis edilmeden önce üzerine etli malzeme yerleştirilir, suyundan gezdirilir, kızarmış lavaş ekmeğiyle süslenir.Afiyet olsun.
* 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle 1 kg yağsız kuşbaşı dana eti haşlanır. 4 su bardağı pirinç ıslatılır. 1 soğan yemeklik doğranır, 2 yemek kaşığı margarinde kavrulmaya başlanır. Haşlanan etler soğanların üzerine alınarak kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı zerdeçal ilave edilir. Etlerin biraz üzerinde kalacak kadar sıcak su katılır, 7 yemek kaşığı kırık nohut, uzun uzun doğranmış 2 demet sebzi, 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir ve pişmeye bırakılır. Önceden ıslatılmış pirinçler, iyice yıkanır, ayrı bir tencerede bol sıcak suda haşlanmaya alınır, tuzu ilave edilir. Birkaç dakika kaynatılıp süzgeçten geçirilir. Bir tavada 7 yemek kaşığı margarin, eritilir. Büyük bir tencerenin dibine lavaş ekmekleri yerleştirilir. Hazırlanan süzme pilav, arasına yağ karışımından gezdirilerek tencereye alınır. Kapakla tencere arasına kağıt havlu serilir, kısık ateşte demlendirilir. Pilav servis edilmeden önce üzerine etli malzeme yerleştirilir, suyundan gezdirilir, kızarmış lavaş ekmeğiyle süslenir.Afiyet olsun.