Malzemeler:
* 300 gram aşurelik buğday* 750 gram kemikli koyun eti
* 100 gram nohut
* 5.5 su bardağı su
* 60 gram margarin
* 5.5 su bardağı su
* 60 gram margarin
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Öncelikle aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve aşurelik buğdayı süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapa kıvama gelene kadar 70-75 dakika pişirin. Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı toz biberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
* Kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Öncelikle aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve aşurelik buğdayı süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapa kıvama gelene kadar 70-75 dakika pişirin. Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı toz biberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.