Bayburt Patatesli Kereviz Çorbası Tarifi

Bayburt patatesli kereviz çorbası yörenin damak tadını yansıtan en güzel çorbalardan birisi. Yöresinin yemeklerinde kullanılan bol yeşil sebzeler ve patates. bu çorba tarifi ile kerevize burun kıvıran çocuklarınıza bile kerevizi sevdirebilirsiniz. Peki bu lezzetli patatesli kereviz çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:
  • 500 gram kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 dal kereviz yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 5 su bardağı et suyu
Hazırlanışı:
  1. İlk iş olarak derin bir tencerenin içine bütün sebzeleri küp biçiminde güzelce doğrayın ardından 5 su bardağı et suyunu ekleyiniz.
  2. 1 çay kaşığı kimyon ve karabiberi de beraber katarak iyice haşlayınız.
  3. Haşlandıktan sonra ise el blenderi ile püre haline getirin.
  4. Tereyağını bir tencereye koyun.
  5. Üstüne sıvı yağı da ekleyip tencerede güzelce ısıtın.
  6. Unu katarak güzelce kavurun.
  7. Hazırladığınız kerevizli püreyi de katarak kaynatın.
  8. Düşük ateşte sütü de katıp, hızlı bir biçimde güzelce karıştırın.
  9. Tuzunu da ekleyip ateşi kapatın.
  10. Baharat ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Bayburt Patatesli Kereviz Çorbası Tarifi
Bayburt Patatesli Kereviz Çorbası