Reisin kayığı nasıl yapılır ? Malzemeler: *6 Adet orta boy kemer patlıcan *4 Adet yeşil biber *2 Adet domates *1 Çorba kasesi beyaz peynir *1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri *1 Tutam maydanoz *Tuz *Karabiber *Sıvı yağ Reisin Kayığı yemeğinin hazırlanışı: Patlıcanlarımızı ocağın en yüksek ısısında közlüyoruz. Kabuklarını soyup bor cam içerine yan yana diziyoruz. Patlıcanların saplarını kesmiyoruz. Bir bıçak yardımıyla orta kısımlarını yarıyoruz. 2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile karıştırıp bir kısmını patlıcanların üzerine döküyoruz.İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Beyaz peyniri iri yerinden rendeliyoruz. Üzerine domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp karıştırıyoruz. Patlıcanlarımızın içini aynen karnı yarıkta olduğu gibi dolduruyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini patlıcanlarımızın üzerine paylaştırıyoruz. Geriye kalan sıvıyağ ve sarımsak karışımını patlıcanlarımızın üzerine döküyoruz ve üzerine dilim domates ile biberi koyduktan sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca servis tabağına alıyoruz. Eğer patlıcanların acısını almak istiyorsanız küçük bir bilgi işimize yarayacaktır. Patlıcanlarımızın içini açtıktan sonra biraz toz şeker ilave ederseniz patlıcanların acısını alacaktır. Afiyet olsun
0 Yorumlar