Patlıcan Paneli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır
Malzemeler:
* 1 Adet tavuk göğsü
* 2 Adet kemer patlıcan
* 1 Çay bardağı mısır unu
* 1 Çay bardağı süt
* 1 Adet limon
* Marul
* Roka
* Dereotu
* Domates
* Maydanoz
* Sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı: Tavuk etlerini küp küp doğrayalım. Tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Patlıcanı soyup uzun ince kesiyoruz. Patlıcanın uçlarına tavuk etini koyup rulo halinde sarıyoruz bitiş yerine kadar sarınca kürdan batırıp tutturuyoruz. Ardından tavuk etlerini paneliyoruz. Süte ardından mısır ununa batırıp kızartıyoruz. Servise hazır hale geldikten sonra sebze malzemelerimizi yanına doğruyoruz ya da kırıyoruz. Limon suyu ve sıvı yağ döküp karıştırıyoruz. Kenarlarına kürdanları çıkarıp patlıcanları koyuyoruz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar