Nefis Tavuklu Pazı Dolması Tarifi

Tavuklu Pazı Dolması Nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 250 gr tavuk kıyması
* 1 Adet kuru soğan
* 1 Çay bardağı pirinç
* 1 Tatlı kaşığı salça
* 1 Tutam maydanoz ve nane
* 2 Bağ pazı
* Karabiber
* Su
* Yoğurt
Tavuklu Pazı Dolması Yapılışı: İlk olarak tencerenin içine su koyup kaynatalım.  Pazıları kaynamış olan suya batırıp çıkaralım. Ardından soğuk suyun içine koyup soğutalm. Sarma yaprağı büyüklüğünde kesip sarmaya hazır hale getirelim. Başka bir kapta pirinci yıkayıp süzdükten sonra üzerine tavuk kıymasını alalım. Rendelediğimiz soğanı ve domatesi kabın içine alalım. Dereotu ve maydanozu doğrayıp tuz, biber ve nanesini atalım. Haşladığımız pazı yapraklarının içine hazırladığımız harcı koyup üçgen şeklinde saralım.  Tencereye dizelim ve üzerine sıvı yağ, biraz su, 1 adet rendelenmiş domates, tuz ilave edip pişirelim. Üzerine bir tabak kapatırsak sarmalar açılmayacaktır. Kısık ateşte 30 dk piştikten sonra ilk sıcaklığı da geçince üzerine çırpmış olduğumuz yoğurdu döküp servi edebiliriz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar