Nefis Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 300 gr Bal kabağı
* 1 Çay kaşığı muskat cevizi
* 1 Çorba kaşığı un
* 1 Çay bardağı süt
* 3 Çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz
* Su
Bal Kabağı Çorbası Hazırlanışı: Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış kabakları yıkıyoruz. Üzerine yalaşık olarak 1 lt su koyuyoruz. Ocağın üzerine tenceremizi alıyouz altını yakıyoruz. Kaynatıyoruz ve kabaklarımızı pişiriyoruz. Pişirdikten sonra el mikseriyle kabaklarımızı püre haline getiriyoruz.  Diğer tarafta bir tencerenin içine sıvıyağ koyup un ilave ediyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütle birlikte soğuk suyu aynı anda döküyoruz, hızlıca karıştırıyoruz. Diğer tarafta hazırladığımız ve püre haline getirdiğimiz kabakları ilave edip karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca muskat cevizi rendeleyip tuz ilave ediyoruz. Çorbamızın suyunu ve tuzunu kontrol ediyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıyoruz. Çorbamız servise hazır, afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar