Klasik Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 5 Su bardağı süt
*1,5 Su bardağı toz şeker
* 1 Su bardağı un
* 2 Yemek kaşığı pirinç unu
* Yarım paket margarin
* 1 paket vanilya
Tavuk Göğsü Yapılışı: Margarini bir tencere içinde eritiyoruz. Ardından unu ilave edip kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz. Ocaktan alıp karıştırarak ılıtıyoruz. Daha sonra toz şekeri, pirinç ununu, sütü ve vanilyayı döküp tekrar ocağa alıyoruz. 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp tekrar ılık hale getirip 4-5 dakika mikserle karıştırıyoruz. Bu karışımı borcama döküp buz dolabına koyuyoruz. Soğuduktan sonra üzerine ceviz veya fındık serpip servise hazır hale getirebiliriz. Dilerseniz yanında dondurma da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.