Hafif Bir Tatlı Yoğurt Tatlısı

Yoğurt tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler:
4 adet yumurta
65 gram margarin
Yarım limon suyu
1,5 su bardağı yoğurt
4,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Yoğurt tatlısı yapılışı: Öncelikle 3,5 bardak şeker 3,5 bardak su ile kaynatılır. Köpüğü alınıp 1/4 limon suyu konur. Yumurta sarıları, 1 bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu Rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ, kabartma tozu bir kasede karıştırılır. Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır. Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında 40- 50 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şurup dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir. Dilerseniz krema ve çilekle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar