Enginar İçine Avakado Tarifi

Enginar İçine Avakado Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 4 Adet enginar
* 1 Adet sarı biber
* 2 Adet büyük boy avakado
* 1 Adet kırmızı biber
* 1 Adet limon
* 2 Adet yeşil soğan 
* Tuz 
* Zeytinyağı
* Su
* 2 Adet küp şeker
Enginar İçine Avakado Hazrılanışı: Enginarları ayıklayıp yıkayıp bir tencereye alıyoruz. Az tuz, su, toz şeker, zeytinyağı koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. Servis tabağına alıp enginarların kenarlaına yeşilliklerden diziyoruz. Diğer tarafta biberleri közlüyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Yeşil soğanları ayıklıyoruz. Yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Avakadoları soyup küp küp doğrayarak biberli harcın üzerin alıyoruz. Zeytinyağı, tuz, limon suyu ilave edip karıştırıyoruz. Dereotu ve limon dilimi ile süsleyerek hazır hale getirebiliriz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar