Meşhur Tekirdağ Köftesi Tarifi

Tekirdağ köftesi nasıl yapılır ?
Malzemeler:
1 kg orta  yağlı parça et
75 gram bayat ekmek
1 ufak soğan
1 diş sarımsak
Bu karışım hep beraber makinede çekilir.Sonra içine baharat olarak
1/2 çorba kaşığı kimyon
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı karbonat
1/2 çorba kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı pul biber  
Evvelce çektiğimiz kıyma içine konur ve yoğurulur. Yeniden çekilir. Normal kapta bir
gece bekletilir.
Tekirdağ köftesi yapılışı: Kömür (mangal) ufak parçalar halinde kırılır, kömür ızgarası içine yayılır. Izgara üstü ile yağlanır ve ızgara oluğuna yağ konur. Köfteler yapışmasın diye ızgara silinir. 15 gramlık yuvarlak köfteler, maşa ile ızgara yağlığındaki yağa bulanıp, ızgarada pişirilir.
Not: Bu köftenin bir adı tat köftesi, diğer bir adı ise Hacıköylü köftesidir.Aslen Hayrabolu Alacaoğlu köyünden Tekirdağ’ına gelen ve kebapçı Hüseyin Ağa tarafından piyasaya tanıtılmıştır.Hüseyin Ağadan
köfteciliği öğrenen Hacıköylü Hüseyin ve çocukları hem yoğurtçuluk hem de köftecilik yaparak bu iki ürünü de tanıtmışlar ve Hacıköylü köftesi zamanla Tekirdağ Köftesi adını almıştır.Tekirdağ köftesinin ünü  Türkiye çapında yayılmış olup, halen T.S.E. damgası alınarak ve vurularak hazır şekilde vakumlanıp paketler halinde satılmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar