Gerçek Beykoz Kebabı Tarifi

Beykoz kebabı nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 kg kemiksiz koyun eti (6 eşit parça)
1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
1 çorba kaşığı margarin
3 adet  patlıcan
2 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates
6 adet kürdan
Tuz
Beykoz kebabı yapılışı: Öncelikle patlıcanları uzunlamasına, her birinden dörder dilim olmak üzeri 12 eşit uzun dilim kesin. Soğanları küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün. 2 bardak ayçiçeği yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın. Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin. Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın, tenceredeki domatesli etlere yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin. Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın. Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin. Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar