Gerçek Manisa Kebabı Tarifi

Manisa kebabı diğer kebapların arasında belkide hakkı en çok yenen kebap. Son zamanlarda daha çok duyulan bir tarif olsa da bir Adana ya da Urfa kadar meşhur değil. Bu nefis kebabı hazırlamak için ciddi bir emek gerekiyor. Gerçek Manisa kebabı tarifinde bulunan malzemeler ve tarifi tam olarak aşağıda anlattığımız gibi. Manisa yöresinden olan takipçilerimizin görüşleri ile hazırlanan bu tarifte kullanılan malzemeler Ege'nin doğal bahçelerinden olunca kebaba ayrı bir lezzet katıyor.
Malzemeler:
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 50 gram rende kaşar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım havuç
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
Sos için malzemeler:
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz

Manisa kebabı yapılışı
Öncelikle yağda soğanı sote yapalım. Havuç, sarımsak ve kuşbaşı eti ekleyip birlikte kavuralım. Daha sonra baharatlar ve küp doğranmış domatesi ekleyip iyice pişirelim. Sos için; domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkaralım, zeytin yağını küçük bir tencerede kızdırıp içine önce domatesini, sonra sarımsak ve tuzunu atıp, 10 dakika boyunca orta ateşte pişirelim.

Krepi hazırlayalım. Pişen eti kreplerin ortasına yerleştirip bohça şeklinde saralım. Üzerine rendelenmiş kaşarımızı da koyalım. Erimeleri için 1-2 dakika fırınladıktan sonra sosunu döküp servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Manisa'nın kebabını bilen bilir tadına doyum olmaz. sitenizi beğendim yöresel yemek tarifleri vermeniz çok hoş olmuş

    YanıtlaSil