Bursa Lokumu Tarifi
Hamuru için malzemeler:
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
Bursa Lokumu |
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
İçi için malzemeler:
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı yenibahar
Yapılışı: Öncelikle bir kabın içine yaş mayayı koyun ve üzerine ılık sütü ekleyip karıştırın. Sonra unu, şekeri, yumurtayı ve tuzu da ekleyerek karıştırınız yumuşak bir hamur hazırlayın. İhtiyaç duyarsanız biraz daha un koyabilirsiniz. Daha sonra üzerini güzelce kapatıp 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Bu arada cevizi irice kıyarak üzerine tarçın, sıvı yağ, susam ve yenibaharı da ekleyip karıştırın. Beklemiş ve kabarmış hamuru unlanmış tezgâhta dikdörtgen şeklinde açın. Hazırladığınız cevizli karışımı üzerine döküp şeritler halinde kesin ve bu şeritleri düzgünce rulo yapın. Şeritleri yağlanmış tepsiye dizin, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan lokumların daha da yumuşak olması için temiz bir bez ile kapatın. Bunun amacı buharın lokumu yumuşatmasıdır. Soğuyunca servis yapın adiyet olsun.
1 çorba kaşığı şeker
İçi için malzemeler:
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı yenibahar
Yapılışı: Öncelikle bir kabın içine yaş mayayı koyun ve üzerine ılık sütü ekleyip karıştırın. Sonra unu, şekeri, yumurtayı ve tuzu da ekleyerek karıştırınız yumuşak bir hamur hazırlayın. İhtiyaç duyarsanız biraz daha un koyabilirsiniz. Daha sonra üzerini güzelce kapatıp 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Bu arada cevizi irice kıyarak üzerine tarçın, sıvı yağ, susam ve yenibaharı da ekleyip karıştırın. Beklemiş ve kabarmış hamuru unlanmış tezgâhta dikdörtgen şeklinde açın. Hazırladığınız cevizli karışımı üzerine döküp şeritler halinde kesin ve bu şeritleri düzgünce rulo yapın. Şeritleri yağlanmış tepsiye dizin, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan lokumların daha da yumuşak olması için temiz bir bez ile kapatın. Bunun amacı buharın lokumu yumuşatmasıdır. Soğuyunca servis yapın adiyet olsun.
0 Yorumlar