Yarım kg kestane (büyük boy)
2.5 su bardağı toz şeker
Yarım litre su
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı: Önce kestanelerin kabuklarını bıçakla güzelce soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlayın. Kestanenin ince kabukları yumuşayınca güzelce temizleyin. Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ekleyin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaklaşık 1 gün kadar bekletin. Daha sonra tencereyi kısık ateşte 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilyanızı serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara güzelce yerleştirin. Soğuyunca dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapınız. Afiyet olsun
2.5 su bardağı toz şeker
Yarım litre su
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı: Önce kestanelerin kabuklarını bıçakla güzelce soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlayın. Kestanenin ince kabukları yumuşayınca güzelce temizleyin. Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ekleyin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaklaşık 1 gün kadar bekletin. Daha sonra tencereyi kısık ateşte 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilyanızı serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara güzelce yerleştirin. Soğuyunca dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapınız. Afiyet olsun
0 Yorumlar