Börülce Ekşilemesi |
1 kg. körpesinden taze börülce
1/3 su bardağı zeytinyağı
6-7 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet yeşil acı biber
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Yapılışı: Öncelikle börülceleri bir çorba kaşığı tuz atılmış suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunda bekletin. Bir tavaya zeytinyağını koyup biber ve sarmısağı ekleyerek kavurun, kokusu çıkmadan unu da ekleyin ve meyane yapar gibi karıştırın. Sarmısağın kokusu çıkınca domatesleri ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Sostan bir-iki kaşık kenara ayırdıktan sonra börülceleri kevgirle alarak sosa ekleyin. Ocakta karıştırın. Böylelikle fazla suyu da uçmuş olur. Servis tabağına alın ve üzerine ayırmış olduğunuz sosu dökünüz. Afiyet olsun.
3 adet yeşil acı biber
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Yapılışı: Öncelikle börülceleri bir çorba kaşığı tuz atılmış suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunda bekletin. Bir tavaya zeytinyağını koyup biber ve sarmısağı ekleyerek kavurun, kokusu çıkmadan unu da ekleyin ve meyane yapar gibi karıştırın. Sarmısağın kokusu çıkınca domatesleri ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Sostan bir-iki kaşık kenara ayırdıktan sonra börülceleri kevgirle alarak sosa ekleyin. Ocakta karıştırın. Böylelikle fazla suyu da uçmuş olur. Servis tabağına alın ve üzerine ayırmış olduğunuz sosu dökünüz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar