1 kg. Koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)
2 domates
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 adet kırmızı soğan
2 tutam kekik
1 demet maydanoz
4 sivri biber
Limon
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır. Etler
bu karışıma konup karıştırılır. En az 3 4 saat dinlendirilir. Domates ve biber
et büyüklüğünde doğranır. Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates,
et, biber. 5 alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice
pişirildikten sonra çevirmek suretiyle iki tarafı pişirilir (kuru olmaması
için). 6 kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.
Not: sakatat
etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp
kurulanır.
Ciğer ve koç yumurtası yıkanmaz.
0 Yorumlar