Bu tarifimizde sizlere av hayvanları arasında lezzet bakımından zengin bıldırcın tarifi vereceğiz.
Malzemeler:
12 adet bıldırcın
12 dilim ekmek
5 yemek kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet büyük boy domates
Tuz
Hazırlanışı: Bıldırcınların tüyleri yolunduktan sonra ıslak bir bezle silinerek tamamen temizlenir. Daha sonra içi temizlenir. Bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağ, kabukları soyulmuş domatesler ve 1 talı kaşığı tuz koyularak kapağı kapatılır ve hafif ateşe koyulur. Aynı zamanda bir tavada 5 kaşık tereyağ kızdırılır ve bu kızgın yağın içine bıldırcınlarla birlikte kızardıkları yağ, domateslerin bulunduğu tencereye atılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirilir. Bıldırcınlar pişince tencereden alınır ve 12 ince dilim ekmek kesilerek kabukları çıkarılır ve bunlar bir tavaya tereyağ koyularak kızdırılınca bunun içinde kızartılır. Sonra ekmekler servis tabağına dizilir ve her ekmeğin üzerine bir bıldırcın koyulur. Bunların üzerinede tencerede ki salça koyularak servis yapılır afiyet olsun.
0 Yorumlar