Tereyağlı Patates Püresi Tarifi

Malzemeler:
6 adet patates
1 kaşık tereyağ
1 bardak süt
Tuz
Hazırlanışı:
Bol suda patatesler yıkanıp haşlanır. Hala sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir yada rendelenir. Tereyağ, süt ve tuz eklenip ateşte tereyağyağ eriyinceye kadar karıştırılır.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Nazime Işık17 Mart 2013 15:22

    tereyağlı patates püresinde tereyağı yerine zeytin yağı kullansak olur mu kolestrol sorunları var eşimde

    YanıtlaSil
  2. Lezzetin Yeri17 Mart 2013 15:23

    Tabiki dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Hatta tavsiyem hazır zeytinyağları değilde direk zeytinyağı yapan bazı işletmeler var güvendiğiniz bir tanesinden saf zeytinyağı alırsanız daha çok memnun kalırsınız

    YanıtlaSil