Ege yöresinden Balıkesir'den peynirli harika bir tatlı. Bu yazımızda sizlere Balıkesir'den Höşmerim tarifini vereceğiz. Höşmerim nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 kg tuzsuz peynir
100 gr un
1 kg. toz şeker
Malzemeler:
1 kg tuzsuz peynir
100 gr un
1 kg. toz şeker
2 yumurta sarısı
250 gr. irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
Öncelikle tuzsuz taze peynir tencereye konur. İçine bir çay kaşığı kabartma tozu atılır. 2 yumurta sarısı çalkalanarak ilave edilir. Hafif ateşte karıştırarak yağı çıkıp bal rengi sarısına bürünene kadar bir saat pişirilir. Kıvama gelmiş olan peynire 250 gr. irmik , 100 gr un,1kg. toz şeker ilave edilir. Şeker eriyip yağ salana kadar bir süre karıştırılır. Renk için bir miktar safran konulabilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
250 gr. irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
Öncelikle tuzsuz taze peynir tencereye konur. İçine bir çay kaşığı kabartma tozu atılır. 2 yumurta sarısı çalkalanarak ilave edilir. Hafif ateşte karıştırarak yağı çıkıp bal rengi sarısına bürünene kadar bir saat pişirilir. Kıvama gelmiş olan peynire 250 gr. irmik , 100 gr un,1kg. toz şeker ilave edilir. Şeker eriyip yağ salana kadar bir süre karıştırılır. Renk için bir miktar safran konulabilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar