Nefis Kremalı Elma Tatlısı Tarifi

Bugün sizlere meyveli tatlılardan kremalı elma tatlısının tarifini vereceğiz. Yaz günlerinde daha çok sütlü ve meyveli tatlılar tüketmeniz sağlığınız için de ayrıca önem taşımaktadır. Elbette kremayı kendiniz hazırlarsanız çok daha sağlıklı olacaktır. Dilerseniz tatlıyı taçlandırmak için krema yerine dondurma da kullanabilirsiniz. Dondurma tercihinizi gerçek Maraş dondurmasından ya da keçi sütünden yapılmış organik dondurmadan yana kullanmanızı öneririz.
Malzemeler:
  • 8 adet elma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 500 ml süt
  • 1 avuç fındık (dövülmüş)
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım paket vanilya
  • 1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)
Hazırlanışı:
İlk olarak elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır daha sonra yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur. Bakır bir tencereye 1 adet yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.  Dilerseniz kremanın üzerini resimdeki gibi meyveler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
kremalı elma tatlısı yapılışı

Yorum Gönder

0 Yorumlar