Kategoriler: Tatlılar
Malzemeler:
* 3 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı margarin (erimiş)
* 3 su bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 2 su bardağı zeytinyağ
* Tuz
Yapılışı:
Öncelikle yaş bira mayasını, 1 tatlı kaşığı şekeri, biraz su ile ezelim. Un, erimiş margarin, tuz ekledikten sonra yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapalım. Daha sonra üzerine örtü örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır. Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır. Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz
büyük alınıp yağa atılır. Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır böylelikle gereksiz yağından arındırılmış olur. Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1-2 kere karıştırılır. Servise hazırdır. Üzerini krema yada dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar