Meşhur Talaş Böreği Tarifi

Talaş böreği nasıl yapılır?
Malzemeler:
*3 su bardağı un
*Yarım paket margarin
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için:
*250 gram kuşbaşı et
*5 adet orta boy soğan
*1 çorba kaşığı salça
*Maydanoz
*Karabiber
*Tuz
Talaş böreği hazırlanışı: Öncelikle bir tencereye 1 kaşık yağ, yemek soğanı gibi doğranmış soğan ve fındık büyüklüğündeki etleri koyunuz. Bıraktığı suyu çekinceye kadar eti kavurun. Sulandırılmış salçayı da katıp, bir veya iki kere karıştırıp, 1-2 bardak su koyunuz. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kalan 4 soğanın kabuklarını soyup salata soğanı gibi yarım halkalara doğrayınız. Etlerin inmesine yakın bu soğanları koyup, tencerenin kapağını kapatıp, soğanların biraz yumuşamasını temin ediniz. Soğanlar ve etler yumuşayınca ateşten alıp maydanoz ve karabiberini serpiniz. Et pişerken unu tahtasına eleyip limon suyu, tuz ve 1 bardak ılık suyla orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediniz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirmeye alınız. Dinlenen hamuru yarım santim daire kalınlıkta açınız. Yağın 1/3'ünü fırça ile her tarafa sürünüz. Sonra hamuru, önce yukarıdan aşağıya üçe, tekrar sağdan sola üçe katlayıp, üzerine ıslak bir bez örtüp, 20-25 dakika kadar dinlendirmeye alınız. Dinlenen hamuru tekrar dikdörtgen açıp, kalan yağın 1/3'ünü koyup , tekrar sadece boyunca üçe katlayıp, dinlendiriniz. Dinlenen hamuru tekrar dikdörtgen açıp kalan yağın hepsini koyup sürünüz. Yine üçe katlayıp dinlendiriniz. Dördüncü defa hamuru yarım santim kalınlığında açıp hamuru 8-15 cm'lik dikdörtgenlere kesiniz. Her parçanın içine harcını koyup hamuru ensiz tarafından üçe katlayınız. Yağlanmış fırın tepsisine koyarak üzerlerine yumurta sarısı sürünüz. Orta ateşli fırında altını üstünü penbeleşinceye kadar pişiriniz. Fırından alıp çok soğumadan servis ediniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar