Klasik Peynirli Pide Tarifi

Peynirli Pide Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 500 gr un
* 1 Su bardağı süt
* Yarım paket maya
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* Alabildiğince un
İç harcı için:
* 500 gr peynir
* 1 demet dereotu veya maydanoz
* 1 Adet yumurta
Peynirli pide hazırlanışı: Kabımızın içerisine yaş mayayı koyup üzerine su ilave ederek eritiyoruz. Üzerine sıvı yağ, süt, un ve tuzu koyup alabildiğince su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Kişi sayısına göre bezelere bölüyoruz ( yaklaşık 6 kişilik çıkacaktır). Kestiğimiz bezeleri 5 dakika daha dinlendirdikten sonra tezgahın üzerine un serpip merdaneyle bezeleri açıyoruz. Açtığımız hamuru yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Peynirli harçtan üzerine koyup kenarlarını içe doğru katlıyoruz ve pide şeklini veriyoruz. Tamamını hazırladıktan sonra tepsi de hamurları 10 dakika daha mayalandırıyoruz.  Isıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızın orta katında kızarana kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar