Tulumba tatlısı nasıl yapılır ?
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
5 adet yumurta
100 gram margarin
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı ince irmik
1 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı.
1/4 limon suyu
Tulumba tatlısı yapılışı: İlk olarak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır. Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır. Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar