Ankara'nın Meşhur İnceğiz Çorbası Tarifi

Malzemeler:
*1 su bardağı haşlanmış buğday
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 kaşık kadar margarin
*1 büyük kase yoğurt
*100 gram kavrulmuş kuzu eti
*2 kaşık kadar un
*Yarım demet semizotu sapı
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*Su
*1 tatlı kaşığı tuz
İnceğiz çorbası yapılışı: İlk olarak haşlanmış nohut, buğday ve çok küçük doğranmış eti tencereye koyun. Üzerine biraz sıcak su ekleyin. Semizotu saplarını çok ince şekilde doğrayarak ilave edin. Tuz ekleyin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan yoğurda un ve su ekleyerek çırpın. Tenceredeki sudan biraz alarak ilave edin ve karıştırın. Sonra bu yoğurtlu karışımı yavaşça tencereye ekleyin. Yağı eritin. Kırmızı toz biberserpip ocağı kapatın. Çorbayı servis tabağına alınca bu yağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar