Tereyağlı Bahçıvan Köftesi Tarifi

Bugün sizlere lezzet dolu bir köfte tatifi vereceğiz. Bahçıvan köftesi nasıl yapılır ?
Malzemeler:
600 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 yemek kaşığı tereyağ
2 adet büyük boy patates
1 adet orta boy patlıcan
100 gram iç bezelye
2 adet orta boy domates
2 adet yumurta
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı: Çift çekilmiş kıymaya ölçülerimizde ki rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içi, karabiber, tuz, kıyılmış dereotu konularak 5 dakika kadar yoğurulur. Daha sonra kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcumuzla yuvarlanır üstünden bastırıp yassı bir şekil verilir. Sonrasında geniş bir tavaya tereyağı koyularak kızdırılır. Dört köşe fındık kadar doğranmış patatesler tencereye koyulur, pembeleşinceye kadar kızartılır sonra süzülerek bir tabağa koyulur. Sonra uzunlamasına dilim dilim doğranmış patlıcanlar atılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır ve süzülerek köftelerin içinde pişecekleri tencereye atılır. Tavaya köfteler atılır, pembeleşinceye kadar kızardıktan sonra yağ ve patlıcanlarlarla birlikte tencereye boşaltılır. (patlıcan yoıksa havuç yada kereviz kullanılabilir) Daha sonra tencereye sıvıyağ, iç bezelye, tuz, kabukları soyulup püre haline getirilmiş domates (yoksa yarım kahve fincanı salça) koyulurve sıcak su katılarak tencerenin kapağı kapatılır. 30-40 dakika kadar pişirilir. Bezelyeler pişince kızarmış patatesler ilave edilir, bir taşım kadar kaynatıp tabağa alınır ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar