Izgarada Asma Yaprağında Ateş Balığı Tarifi

Malzemeler; 
1  Kg Ateş Balığı
20 adet asma yaprağı
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 büyük limon
1/4 demet maydonoz
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı: Öncelikle balıklar elle ovalanarak pulları çıkarılır,karın yarılmadan galsameleri çekilerek içeri temizlenir ve yıkandıktan sonra tuzlanır,bir saat bekletilir.
    Bir saat sonra ızgaranın üstü asma yapraklarıyla döşenir ve yapraklar zeytinyağlanır,tuzlanır,balıklar yerleştirilir.Balıkların üzeride zeytinyağlanır,asma yapraklarıyla örtülür,yaprakların üzerine ızgaranın öbür kanadı kapanır.Izgara harlı olmayan kömür ateşinin üzerine oturtulur.
    Asma yapraklarının arasındaki balıklar her tarafı beşer dakikadan 10 dakika pişirilir.Balıklar pişince asma yapraklarının arasından zedelenmeden alınır,bir tabağa yerleştirilir.Bu şekilde hazırlanan balıkların üstlerine bir kahve fincanızeytinyağı,limon suyu,kıyılmış maydonoz,katılmış ve çatal la iyice dövülmüş limon salçası dökmeli ve balıklarla öylece servis yapılmalıdır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar