Malzemeler;
20 adet asma yaprağı
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 büyük limon
1/4 demet maydonoz
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı: Öncelikle
balıklar elle ovalanarak pulları çıkarılır,karın yarılmadan galsameleri
çekilerek içeri temizlenir ve yıkandıktan sonra tuzlanır,bir saat bekletilir.
Bir saat sonra
ızgaranın üstü asma yapraklarıyla döşenir ve yapraklar
zeytinyağlanır,tuzlanır,balıklar yerleştirilir.Balıkların üzeride
zeytinyağlanır,asma yapraklarıyla örtülür,yaprakların üzerine ızgaranın öbür
kanadı kapanır.Izgara harlı olmayan kömür ateşinin üzerine oturtulur.
Asma
yapraklarının arasındaki balıklar her tarafı beşer dakikadan 10 dakika
pişirilir.Balıklar pişince asma yapraklarının arasından zedelenmeden alınır,bir
tabağa yerleştirilir.Bu şekilde hazırlanan balıkların üstlerine bir kahve
fincanızeytinyağı,limon suyu,kıyılmış maydonoz,katılmış ve çatal la iyice
dövülmüş limon salçası dökmeli ve balıklarla öylece servis yapılmalıdır. Afiyet
olsun.
0 Yorumlar