Meşhur Bursa Kestane Şekeri Tarifi

Bugün sizlere Bursa'nın meşhur kestane şekerini evde yapabileceğiniz bir tarif hazırladık. Meşhur Bursa kestane şekeri nasıl yapılır?
Hazırlanışı:
Kestanenin dış kabukları bıçakla kesilerek atılır, ince iç kabuğu da sıcak suyun içerisinde yumuşatılarak soyulur. Kabuklarından ayrılan bu kestaneler 4'lü veya 5'li olarak ince tülbentlere sarılarak tülbent düğümlenir, başka bir kazanda şeker ve su karışımı (1 kilo şekere yarım kilo su )130 derece sıcaklıkta kaynatılarak revak elde edilir. Hazırlanan revak kestanelerin üzerine dökülerek yavaş ateşte iki saat kadar kaynatılır kaynama sırasında üzerine şeker dökülür revağın koyuluk derecesi sürekli kontrol edilir ,kaynamanın bitiminde kestane şekeri bir gün soğumaya bırakılır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar