1 adet koyun beyni
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Beynin üzerindeki zarı akar soğuk suyun altında, beynin kıvrımlarını
zedelemeden ayıklayıp çıkartın. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu
koyarak kaynatın. Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ateşi kısarak
5 dakika haşlayın. Haşlama suyunu atın, yerine soğuk su koyup beyinleri soğumaya
bırakın. Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkartın. Suyunun süzülmesini için birkaç
dakika bekleyin. Doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir
bıçakla 4 parçaya ayırın. Bir kaba yumurtayı kırın, unu
koyun, azar azar su ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Bir
tavada sıvı yağı kızdırın. Beyin parçalarını bulamaca batırdıktan sonra atıp
iki taraflarını da kızartın. Yanında limon dilimleri ile sıcak servis yapın.
Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz. Ancak lezzeti daha az,
miktarı ise daha çok olacaktır.

0 Yorumlar