Asma Yaprağı Dolması Tarifi (Özel)

Malzemeler:
400 gr. Kıyma
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 soğan
Yarım demet maydanoz, dereotu
1 avuç taze nane veya 2 tutam kuru nane
2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Yapraklar hazırlanır. Asma yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır (kaynatılmaz). Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur. En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur. Tencereye dizilip 1 kaşık yağ, 1 bardak salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir. (gerekirse pişerken azar azar su ilave edebilirsiniz.) Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık Tuzsuz Doğal asma yaprağı arayanlar www.tazeyaprak.com adresinden Tokat Asma yaprağı satın alabilirler.

    YanıtlaSil