1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı için:
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı için:
400 gram kıyma
1 kase pirinç
1 kase pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Una yumurta kırılıp tuz serpilir ve su eklenerek yoğurulur.
İyice yoğurulan hamur üzeri örterek dinlendirilir. Pirinç haşlanarak soğutulur.
Doğranan soğanlar kıymayla buluşur ve karıştırılır. Üzerine karabiber, pul
biber ve tuz serpilip, pirinç eklenerek yoğurulur. Dinlenen hamurdan 4 beze
kesilir ve 3 beze mantı için açılıp kare kare kesilir. Kare kesilen hamurların
üzerine kıymalı pirinçli iç harç koyularak kenarlarından bastırılarak
kapatılır. Mantının uçları lale şeklinde açık kalır. Hazırlanan mantıların
pişeceği tepside tereyağı eritilir. Soğuyan tereyağlı tepsiye mantılar dizilir.
Ocağa alınan tepside mantılar tereyağı ile çevirilerek kızartılır. Kızaran
mantıların üzerine et suyu dökülür ve üzeri açılan son yufka ile kapatılır.
Mantılar güzelce üzerinde yufkayla et suyunda pişer.
1 Yorumlar
Bir Kastamonulu olarak Kayseri mantısını daha çok seviyorum :) Ama yöresel bir lezzet sonuçta bunu da mutlaka tatmanızı öneririm.
YanıtlaSil