Gaziantep Öcce Tarifi (Yöresel)


Malzemeler:
Yarım kg yeşil soğan
250 gram sarımsak
4 demet maydanoz
2 şişe soda
3 adet yumurta
2 kaşık kırmızı biber
Yarım kaşık karabiber
1 paket kabartma tozu
Alabildiği  kadar un
Hazırlanışı:
Yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz incecik doğranır. Üzerine kabartma tozu serpilir ve yumurtalar kırılır. Kırmızı biberi ve yarım kaşık karabiber eklenen karışıma un ve soda dökülür. Karıştırılıp yoğurulan malzemeler istenen kıvama gelene kadar un eklenir. Tavada kızdırılan yağa hazırlanan harç kaşık yardımıyla dökülür. Öcceler yağda çevirilerek kızartılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar