
1 bardak şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kase irmik
1 paket karbonat
1 paket vanilya
1 kase irmik
1 paket karbonat
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
Hazırlanışı:
3 bardak su
Hazırlanışı:
Yumurtaların üzerine 1 bardak şeker eklenir. Yarım paket margarin
ve 1 çay bardağı sıvı yağ katılarak malzemeler karıştırılır. Birer paket
vanilya ve karbonat eklenen malzemeler güzelce yoğurulur. 3 bardak şeker 3
bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğutulur. Yoğurularak istenen
kıvama gelen tatlı harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak
şekli verilip, 1 kase irmiğin içinde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir.
Tepsi dolunca tatlımız fırında pişirilir. Pişen tatlımız fırından çıkartılır ve
henüz sıcakken soğutulan şerbet üzerine dökülür.
0 Yorumlar