3 adet orta boy kabak
4 adet taze soğan
1 diş sarımsak
4 demet dereotu
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
50gram ezilmiş beyaz peynir
Yarım çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın, sap kısmını ve altındaki siyah yuvarlak kısmı
kesin. Kabuklarını sıyırarak soyun ve iri parçalar halinde rendeleyin. Çukur
bir kaba koyarak su salmasını bekleyin. Taze soğanın püskülünü kesin, dış yapraklarını
soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince çentin.
Dereotunu yıkayıp kalınca dallarını atın. Yapraklarını doğrayın. Peyniri bir
kap içinde çatalla ezin. Suyunu salmış rendelenmiş kabakları avucunuzun içinde sıkarak
kalan suyunu da süzün. Kabağın üzerine taze soğan, sarımsak, dereotu, un,
peynir ve karabiberi ilave edin. Yumurtaları kırın. Hepsini iyice karıştırın.
Karışım sulu olmayan yumuşak bir hamur haline gelince tavada yağı kızdırın. Kaşığı
doldurup yavaşça tavaya bırakın. Üstlerini de kaşığın sırtı ile hafifçe
düzeltip yakmadan iki taraflarını da kızartın. Kızaran mücverleri kağıt mutfak
peçetesinin üzerine çıkartın. Servis tabağına alarak soğumadan sofraya getirin.
Hem yumurta içerdiği hem de yağda kızardığı için oldukça ağır olan mücveri
dengelemek için yanında yoğurt ile servis yapmakta yarar vardır. Mücveri
kuvvetli ateşte kızartırsanız dışı çok çabuk pişer, hatta yanar. İçi ise çiğ
kalır. Bu nedenle ateşin kuvveti iyi ayarlanmalıdır. Karışım sulu olduğu
takdirde biraz un ilave ederek kıvam elde edilir.
1 Yorumlar
Kabak mücverini yapmak gerçekten hüner isteyen bir şey, özellikle kıvamını tutturmak..Ben ilk başlarda bir türlü tutturamıyordum tavada pişirirken hep dağılıyorlardı..
YanıtlaSil