Islak Kek (Kuntakinte) Başka Tarifi


Malzemeler;

1 paket margarin
1 litre süt
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 paket kakao (50 gr)
1 vanilya
1 kabartma tozu (tavsiyem 1 çay kaşığı eski karbonatlardan koyarsanız pişman olmazsınız)
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı: Büyük bir kabın içine yumurtaları çırpın sonrasında şekeri ilave edin. Margarini bir tavada eritip biraz soğumasını bekleyin, birazcık soğuyunca sıvı yağ ile birlikte karışıma ekleyin. Sonra karışıma sütü, kakaoyu ilave edin (topaklanmamasına dikkat edin) Karışımdan büyük bir su bardağı kadar ayırın. Kalan karışıma un, karbonat, vanilya katıp yağlı tepsiye dökün. Sıcak fırına sürerek 70-80 derecede 20-25 dakika pişirin. Daha sonra çıkan kekimizi dilimleyin. Dilimledikten sonra ayırdığımız karışımı kekimizin üzerine dköün. Hindistan cevizi ile süsleyerek. Soğutup servis yapınız. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Islak kek için bir tavsiye keki saklarken mutlaka streç film kullanın kurumasına karşı çok güzel bir önlem.

    YanıtlaSil