Kandil Simidi Özel Tarifi

Malzemeler:
2-3 su bardağı Un
250 gram margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Yarım çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
Susam

Hazırlanışı: Öncelikle yumurtanın akını ve sarısını bir kaba ayırın. Daha sonra kalan malzemeleri geniş bir kapta karıştırarak simidin hamurunu yoğurun yoğunluk kulak memesi kıvamında olmalı. ( yumurtanın akı ve susam en son simitlerin üstüne yapılacağı için bu ikisini hamura katmıyoruz.) Hamur kıvama geldikten sonra hamuru yuvarlayıp çubuk şekline getirin, parçalar kesin ve parçaları halka yapın. Halkalarımızı ayırdığımız yumurta akına batırdıktan sonra susama bulayın . Yağlı tepsiye koyarak 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Hafif sıcak halde servis ediniz afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar