
10 çorba kaşığı kadar un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta
1/2 (yarım) paket margarin
2 adet orta boy elma
2 çorba kaşığı marmelat
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı: Yağı, 3 çorba kaşığı pudra şekerini, 1 yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini unun içine atıp yoğurun. Daha sonra hamurunuzu 10 dakika kadar dinlendirin. Tart kalıbını yağladıktan sonra hamurunuzu kalıba dökün. Hamurun üzerine marmelatı sürdükten sonra kabuklarını soyduğunuz elmamızı ince dilimler halinde doğrayarak tartımızın üzerine dizelim. Önceden ısıtılmış hamurda hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. 2 yumurta akı ile kalan 1 kaşık pudra şekerini birlikte çırptıktan sonra tartı fırından çıkarıp üzerine güzelce yayınız. Sonra tekrar fırına vererek bezeniz sertleşene kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis ediniz.
Servis önerisi: Tartınızın yanında bir kase taze çilekle servis etmeniz damakta harika bir tat bırakacaktır.
0 Yorumlar