Dereotlu Poğaça Tarifi (Özel)

Hamur için:
3 su bardağı kadar un
250 gram margarin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

İç Harcı için:
100 gram kaşar peyniri
Yarım demet dereotu

Üst Harcı için:
1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Hamur için yazdığımız malzemelerden hamuru yoğurun. Dereotunu ince ince doğradıktan sonra rendelenmiş kaşar ile karıştırın. Hamur yarım santimetre kalınlığında açılıp geniş çay bardağı ağzı yardımı ile kesiniz. İçine peynir karışımını ekleyip kapatın. Hazırladığınız poğaçaları tepsiye dizdikten sonra üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

Pişirme önerisi: İsterseniz kaşar peyniri ve dereotu yerine beyaz peynir ve maydanoz kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Dere otlu poğaça tarifinizi beğendim başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Halime Dursun14 Mart 2013 18:03

    Dereotu poğaça için olmazsa olmaz bence elinize sağlık

    YanıtlaSil