İncir Tatlısı Tarifi (Özel)

Malzemeler:
1 deste (10 adet) siyah incir
1 çay bardağı su
1 su bardağı kadar toz şeker
4 adet karanfil
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kabuk kadar tarçın

Hazırlanışı: İncirleri aralarında hafif boşluk bırakarak tepsiye diziniz. Fırça yardımı ile üzerlerini güzelce yağladıktan sonra karanfil ve tarçınlar tepsiye eklenir. Hepsinin üzerine toz şeker serpildikten sonra tepsinin üstünü yağlı kağıt ile onun üstünü de alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sosunu ayrı bir tavada kaynatın ve  incirlerinizi  düz bir tabağa dizip üzerlerine dökün sonra hindistan cevizi yada ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Servis önerisi: Dilerseniz incirlerinizin üzerine krema hazırlayabilirsiniz. Hoş bir tat katacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar