Meşhur Nemse Baklavası Tarifi

Bu tarifimizde sizlere farklı bir baklava çeşidi olan üstü açık baklava olarak da bilinen nemse baklavasının tarifini vereceğiz. Klasik baklavalardan sıkıldığınız zaman bu tarif ile kendinize ve sevdiklerinize lezzetli anlar yaşatabilirsiniz. Meşhur nemse baklavasını klasiklere göre biraz daha hafif baklava olarak görmek gerekir. 
Malzemeler:
  • 4,5 su bardağı un 
  • 1 paket margarin (250 gram)
  • 2 adet yumurta 
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı ceviz içi veya fındık içi
  • Limon kabuğu rendesi
  • Tuz
Hazırlanışı:

İlk olarak un elenir. Ortası açılıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytin yağ, 1 kaşık limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika dinlendirilir. Sonra hamur bütün olarak 30 cm. Çapında açılır. Ortasına paket margarin konup bohça gibi kapatılır. Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır; iki ucu ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır. Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir.
Sonrasında hamur yine yalnız boyuna açılıp bir önceki gibi katlanır ve tekrar yaş bez altında, serin bir yerde dinlendirilir. İki defa daha aynı şekilde açılıp katlanır ve dinlendirilir. Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3-4 mm. İnceliğinde açılıp 5 cm. Parçalara kesilir. Hazırlanan cevizli iç konup hamur üçgen katlanır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken soğuk şurup dökülür. Soğuması beklenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Not: hamur dinlenirken:
  1. 3 bardak şeker ile 3 bardak su kaynatılır. Köpükleri alınıp 1 çorba kaşığı limon suyu katılır. Orta kıvama gelince ateşten alınır.
  2. Cevizli için hazırlanışı: çekilmiş ceviz, 2 çorba kaşığı şeker, limon kabuğu rendesi ve 1 yumurta akı karıştırılır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar