Artvin'den Meşhur Kuymak Tarifi

Kuymak bir Karadeniz yemeği olsa da özellikle Doğu Karadeniz yöresine has bir yemektir ve genellikle kahvaltılarda meşhur Trabzon ekmeği ile tüketilir. Tüketilirken özellikle hem kuymağın hem de ekmeğin sıcak olmasına dikkat edilir. Artvin kuymak tarifinde ise Artvin'e özel çeçil ve dil peyniri kullanılmaktadır. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde de üretilen bu peynirlerin her şehirde farklı bir tadı olmaktadır. Bunun sebebi bölgenin bitki örtüsü ile ineklerin beslenme alışkanlıklarıdır.
Malzemeler:
  • 100 gram gerçek dil peyniri
  • 100 gram gerçek çeçil peyniri
  • 150 gram katkısıztereyağı
  • 1 kahve fincanı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Hazırlanışı:
Kahvaltılarımızın baş tacı yapacağınız meşhur Artvin kuymağı için öncelikle derin tavaya koyduğumuz tereyağı eriyince, mısır ununu ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Suyu ekleyip, karıştırarak kaynatın. Göz göz kaynamaya başlayınca, doğradığınız peynirleri ilave edin. Peynirler eriyince pişmiş demektir. Tercih ettiğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Artvin'den Meşhur Kuymak Tarifi

Yorum Gönder

0 Yorumlar