Sütlü Tez Pişti Tatlısı Tarifi

Lezzetli, hafif ve çok pratik bir tatlı. En beklenmedik anlarınızda bastıran tatlı krizlerinizi bu hafif sütlü tatlı ile bastırabilirsiniz. Diyetinizi fazla zora sokmayacak ama krizinizi bastıracak bir tatlı. Tabi sıkı diyette olanların tükettiği miktarlara dikkat etmelerinde fayda var. Sonuçta içinde belirli bir miktar şeker ve pirinç unu barındıran bir tatlı. Bazı yörelerde sütlaç olarak da anılır.

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta akı
  • 1/2 paket vanilya
Hazırlanışı: 
Tatlımıza başlamadan malzemelerimizi tezgahta hazır ediyoruz daha sonra ilk iş olarak süt şeker ile kaynatılır. Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur. Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır. Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir. Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır. Kaselerin üzerine doldurulur. (kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.) İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (ısının üstten verilmesi gerekir.)  Afiyet olsun.
Sütlü Tez Pişti Tatlısı nasıl yapılır

Yorum Gönder

0 Yorumlar