Nefis Mantar Güveci Tarifi

Mantar Güveç Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 500 gr taze mantar
* 1 Adet kuru soğan
* 2 Adet domates
* 3 Diş sarımsak 
* 4 Adet sivri biber
* 2 Adet defne yaprağı
* Tuz
* Karabiber
* Sıvı yağ
* Üzeri içi rendelenmiş kaşar peyniri
Mantar Güveç Yapılışı: Mantarları yıkadıktan sonra süzgeç içerisine alıp suyunun süzülmesini sağlıyoruz. Kuru soğanı, sarımsağı soyup ince ince doğrayıp tavamızın içerisine Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz. Mantarlarımızı büyüklüğüne göre uygun parçalara bölüp  tavaya alıyoruz. Yeşil biberleri yıkayıp ortadan ikiye ayırıyoruz, çekirdeklerini alıp, domateslerin kabuklarını soyup mantarların boyunda doğruyoruz. Mantarlarımız kavrulmaya başlayınca. biberlerimizi ilave ediyoruz. Biraz kavrulduktan sonra domatesi, tuzu ve karabiberi kısa süreli aralıklarla ekleyip biraz kavuruyoruz. Daha sonra güvecin içerisine mantarlı harcımızı alıp üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.


Yorum Gönder

0 Yorumlar