Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu pirzola nasıl yapılır? 
Malzemeler:
*1 kg kuzu pirzolası
*1 adet orta boy soğan
*Kekik
*Karabiber
*Limon
*Tuz
Kuzu pirzola hazırlanışı: Öncelikle soğanı rendenin geniş dişlerinden geçirip, suyunu sıkarak çıkaralım. Soğanın suyuna yarım limon suyunu sıkalım. Pirzolaları yayvan bir kaba dizerek, üzerine soğan ve limon suyunu gezdirelim. Dilersek kekik de serpebiliriz. Bu şekilde etlerimizi 4-5 saat yada bir gece dinlenmeye alalım. Pirzolaları yağlanmış fırın ızgarasının üzerine koyup, orta ateşte her iki tarafını istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim. Izgaradan alır almaz tuz ve biberi serpip sıcak olarak servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar