Fırında Patatesli Kıymalı Lahana Tarifi

Fırında Patatesli Kıymalı Lahana Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 1 Adet orta boy lahana
* 1 Adet büyük boy kuru soğan
* 150 gr kıyma
* 2 Adet haşlanmış patates
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
Sos İçin:
* 1 Çay bardağı süt
* 2 Adet yumurta
* Üzeri için bir su bardağı rende kaşar
Fırında Patatesli Kıymalı Lahana Yapılışı: Büyük bir tencerenin içine yarıya kadar su dolduruyoruz. Ocağın altını yakıyoruz. Kaynamakta olan suya lahana yapraklarını atıyoruz ve tuz ilave ediyoruz. Lahana pişerken iç harcı hazırlıyoruz. Tavaya ocağı koyuyoruz üzerine yağ döküyoruz  soğanı doğrayıp tavaya koyuyoruz. Biraz kavrulunca kıymayı ilave edip karıştırıyoruz.  3 dakika kavuruyoruz. daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ilave ediyoruz. Maydanozda ilave edebiliriz. Haşlanmış olan lahanaları soğuk suya alıyoruz. Bu işlem bitince bir kase içinde süt ve yumurtayı karıştırıyoruz. Fırın kabının içerisini yağlıyoruz. Üzerine lahana yapraklarını seriyoruz onunda üzerine iç harcımızı serpiyoruz.  Üzerine tekrar lahana koyuyoruz. Bu işlemem malzeme bitene kadar devam ediyoruz. Rendelediğimiz kaşarı üzerine serperek 170 derece ısıtılmış fırında  kaşarla kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca 20 dakika dinlendirip dilim dilim servis ediyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar