Ayvalı Kuzu Yahni Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 500 gr kuzu eti
* 2 diş sarımsak
* 1 Adet kuru soğan
* 1 adet ayva
* 1 Tatlı kaşığı un
* Karabiber
* Tuz
* Sıvı yağ
Ayvalı Kuzu Yahni Yapılışı: Kuru soğanı soyup ince ince doğruyoruz. Sarımsakları da bu şekilde doğruyoruz. Kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Ardından doğradığımız kuzu etlerini sıvı yağ koyduğumuz tencereye koyuyoruz. Etlerimizi kavuruyoruz. Üzerine soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz birlikte kavurmaya devam ediyoruz.Ardından unu serpiyoruz ve soğuk su ekleyip kaynatıyoruz. Etlerin pişmesine yakın küp küp doğradığımız ayvaları tencereye koyuyoruz. Tuzunu, karabiberini, ilave ediyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar