
2 su bardağı ince bulgur
2-3 kaşık un
1 yumurta akı
3 kaşık margarin
6 adet soğan
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 avuç kuru nane yaprağı
750 gram yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle bulgur güzelce ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su eklenip, kapak kapatılır
ve kabarana kadar beklenir. Bulgurların içine nane ufalanır, 1 soğan
rendelenir. Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (arada bir su
serpilir.) Avuç içinde sıkarak küçük köfteler yapılır. Tuzlu kaynar suda
dağıtmadan haşlanır. (suyun fazla kaynatmamasına dikkat edin.) Soğan yarım
halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur. Köfteler
suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonra da soğan kavurması dökülür.
Kısa bilgi: Yoğurt kansızlık, kalp hastalığı, sindirim güçlüğüne ve karaciğer
hastalığına faydalıdır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar