Pratik Kolay İçli Köfte Tarifi

Malzemeler:
500 gr. Dana kıyma
Yarım su bardağı doğranmış ceviz içi
6 adet yufka
3 yumurta
Tuz
Karabiber
4 adet kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince bulgur (yarım bardak sıcak su ile kabartılır)
1 su bardağı galeta unu
2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı: İlk olarak ince doğranmış soğan, 3 çorba kaşığı sıvı yağda hafif kavrulur. Kıyma ilave edilir. Suyunu çekince rendelenmiş havuç konur. 4 5 dakika pişirildikten sonra ateşten alınır. Kabartılmış ince bulgur, ceviz  içi, tuz, karabiber katılır. Bu harç 24 kısma ayrılır. Yufkalar 8 parçaya bölünür (tamamı 48 adet). Bir parçanın üzerine yumurta akı sürülüp ikincisi üzerine yapıştırılır. Kıymalı harç konur, iki parmak genişliğinde gevşek sarılır (hepsi 24 adet). 3 artan yumurta akı ve yumurta sarıları iyice çarpılır. Yufkalar önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar