2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 soğan
3 kaşık yağ
3 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı kimyon
Yarım demet dereotu ve maydanoz
7 taze soğan
1 kaşık salça
Hazırlanışı: İlk
olarak soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir. Taze soğan, dereotu
temizlenip ince doğranır. 3 mercimek ayıklanıp yıkanır; 3 4 bardak su ile iyice
haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak
bulgurun kabarması beklenir. Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı
biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur. Son olarak taze soğan,
maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Tabağa
dizilir. Afiyet olsun.
Not: Mercimek
kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.
0 Yorumlar